Besökare

fredag 13 juni 2014

Marängtårta med hallon

Tårtan

Marängbotten
Vaniljkräm
3 dl grädde
Hallon

Marängbotten

4 st äggvitor (spara gulorna för vaniljkrämen)
1/2 dl Ica strö
Olja till bakplåtspappret

Gör så här:
Tag ett bakplåtspapper och rita ut en cirkel så stora du önskar ha botten.
Olja sedan pappret.
Separera äggvitorna från äggulan, tillsätt hälften av sockret och ättikan. Vispa vitorna till hårt skum, när skummet börjar bilda sig rör man försiktigt ner resten av sockret lite i taget. Bred eller spritsa ut på bakplåtspapper. Grädda i 80-100 grader i 60 minuter, stäng av ugnen och låt den stå i ugnen ännu en timme.

Vaniljkräm

4 st ägg gulor
3 msk Ica strö
1 dl grädde
0,5 tsk vaniljpulver
60 gram smör

Gör så här:
Lägg gulorna, sukrin, grädde och vanilj i en kastrull och låt koka upp.
Lägg sedan i smöret och rör om tills smöret smällt, annars vill smöret gärna separera sig från krämen.
Ställ sedan i kylskåp. Rör om lite då och då när det svalnar så att smöret inte skiljer sig från krämen.
Klart efter ca 30-40 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar