Besökare

tisdag 17 juni 2014

Tips på mat för 7 dagar

Detta behövs för hela veckan:  

 

                                                              
Grädde 
Kokosolja
Smör                                           
Bregott
Ost
Creme fraiche
Kvarg
Philadelphiaost
Ägg

Oxfärs
Kyckling
Lax
Bacon
Korv
Kotlett

Hallon/Blåbär
Blomkål
Zucchini
Rättika
Lök
Vitlök
Paprika
Sallad
Gurka

Kryddor
Fiberhusk
Mandelmjöl
Pofiber
Bakpulver

                                 

Tips på frukostar:

Pannkakor (recept finns). Steks i mycket smör eller kokosolja. Servera med vispad grädde och hallon eller bara lite kanelsmör.
Kvarg med blåbär, linfrö, chiafrö och hackade nötter.
Stekt ägg med bacon.
Smothie: (recept finns)
Frallor (recept finns) med smör och ost. Kaffe eller te.
Ostbröd (recept finns) med philadelphiaost eller annat pålägg.
Mosade ägg med majonäs, Kaffe med grädde/kokosolja.
Gröt: 1 ägg, 0,5 dl grädde, 1 msk mandelmjöl, 1/2 tsk fiberhusk, lite salt. Värm i kastrull tills det liknar gröt.
Hallon och grädde


                               Måndag - Söndag

Måndag: Kotlett med Blomkålsmos
Koka halva blomkålshuvudet (spara hälften till torsdagen) i 10 min. Häll av vattnet. Blanda i en klick smör och lite grädde och mixa till en mos. Servera lite grönsallad till med creme fraiche och vitlökssmör till kotletten.

Tisdag: Lax med Wok på zucchini, lök och paprika.
Sås till 300 gram lax: 2 dl Creme fraiche, 3 msk dill, 1 tsk tomatpuré, 1 dl riven ost och salt o peppar. Lägg laxen i smörad form. Peppra med citronpeppar och häll över såsen, in i ugnen på 225 grader i 18-20 minuter. Woka grönsakerna under tiden. Spara lite wok till onsdagens middag.

Onsdag: Kyckling ca 150 gram med rättikagratäng. Gör gratängen, (recept finns). Dela kycklingen i små bitar och stek och krydda med dina favoritkryddor. Häll i gårdagens wok och i med 1-2 dl grädde.

Torsdag: Korvstroganoff med blomkålsris.
Riv önskad mängd blomkål och värm i mikron i 5minuter under lock. Stek ca 200 gram korv och krydda med tex chili, sv,peppar och salt, häll på grädde eller kör i lite philadelphiaost. Rör i lite riven ost.

Fredag: Köttfärssås med pasta. Köp hem ca 600 gram oxfärs och dela hälften för hamburgarna till lördagen.
Börja med pastan, (Recept finns). Stek ca 300 gram oxfärs/fläskfärs och häll på tomatsås. Krydda lite med salt o peppar och häll på grädde eller servera creme fraiche sidan om till kanske lite sallad, tomat och gurka.

Lördag: Hamburgare med tillbehör: 2 st á 150 gram. Blanda i 1 ägg, kryddor, salt o peppar i färsen, forma till burgare och stek dem i smör. Ostbröd (recept finns) stekt bacon, (spara 1/2 paket till söndagen) grönsallad & dressing. Dressingen görs på 1 dl creme fraiche och 1 msk tomatpuré, chili eller paprikapulver, salt o peppar. 

Söndag: Pannkakor (recept finns) med bacon. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut baconskivor på ett bakplåtspapper och grädda i ca 10 min. Gör pannkakorna under tiden.Servera med lingon.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar