Besökare

lördag 9 maj 2015

Citronpaj

Pajskal:
3 1/2 dl mandelmjöl
50 gram smör
1 msk fiberhusk
1 msk sötströ
1 krm salt
2 äggulor
2 msk grädde

Blanda mandelmjöl och smör i en bunke och blanda runt med händerna. Häll i resterande ingredienser och blanda till en boll. Ställ kallt i 30 min. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut degen i en minpajform och grädda i 7 minuter. Ta ut den och höj värmen till 200 grader.

Fyllning:
3 citroner
1/2 dl sötströ
3 ägg
3 äggulor
250 gram mascarpone

Pressa citronerna så du får ut 1 1/2 dl saft. Blanda saften med sötningen tills den löst sig. Blanda i ägg och gulorna försiktigt och tillsätt sedan mascarponen. Kör med mixer så du får en slät smet. Häll i smeten i pajskalet och grädda i ca 30 minuter. Täck pajen med folie för att undvika brända kanter.

Servera gärna lite creme fraiche till, sötad med lite stevia och citronsaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar