Besökare
torsdag 15 januari 2015
Fläskpannkaka
Tid: ca 40 minuter
4 portioner
Ingredienser:
3 pkt à 120-140 g bacon
8 st ägg
1.5 dl vispgrädde
250 g keso
150 g mild ost
Servering:
ca 0.5 dl frysta lingon
Utrustning du behöver:
1 st ugnsform ca 20x30 cm
Gör så här:
Skär bacon i mindre bitar.
Lägg baconet i ugnsformen och ställ in i mitten av ugnen i 225°C ca 10 minuter tills baconet ser stekt ut och fått lite färg.
Tips: Använd bakplåtspapper så slipper du diska ugnsformen.
Riv under tiden osten.
Vispa under tiden äggen med grädden och rör därefter ner keson. Tänk på att inte vispa för mycket, det räcker att det blandar sig.
Strö över den rivna osten på baconet och häll sedan på äggstanningen.
Grädda mitt i ugnen i 225°C i ca 20 minuter till fläskpannkakan fått fin färg.
Servera med frysta lingon (som tinar av värmen från fläskpannkakan).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar