Besökare

lördag 14 juni 2014

Zucchinibaguetter


(2-4 st beroende på storlek)
 
4 ägg
1 1/2 dl finriven zucchini

1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 msk kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön
2-3 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver

Gör så här;

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa äggen med elvisp till en luftig smet, ett par minuter.
Tillsätt den rivna zucchinin och rör om.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner detta i äggsmeten. Se till att allt blandas till en jämn smet. Låt smeten svälla i 10 minuter.

Forma degen till baguetter och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fukta gärna händerna med lite kallt vatten så går det lättare att forma dem. Strö på sesamfrön.

Grädda baguetterna mitt i ugnen tills de fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter för de mindre och ca 30 minuter för de större. Låt svalna på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar