Besökare
lördag 14 juni 2014
Zucchinibaguetter
(2-4 st beroende på storlek)
4 ägg
1 1/2 dl finriven zucchini
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1,5 msk kokosnötsmjöl
1/2 dl sesamfrön
2-3 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
Gör så här;
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa äggen med elvisp till en luftig smet, ett par minuter.
Tillsätt den rivna zucchinin och rör om.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner detta i äggsmeten. Se till att allt blandas till en jämn smet. Låt smeten svälla i 10 minuter.
Forma degen till baguetter och lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fukta gärna händerna med lite kallt vatten så går det lättare att forma dem. Strö på sesamfrön.
Grädda baguetterna mitt i ugnen tills de fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter för de mindre och ca 30 minuter för de större. Låt svalna på galler.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar