Besökare

tisdag 1 april 2014

Varför fungerar LCHF?


Varför fungerar LCHF?
På 1700 talet drog Carl Von Linné slutsatsen att man blir sjuk av socker och vitt mjöl och det enda sättet att hålla en diabetiker vid liv var att helt FÖRBJUDA det, och bara äta fett, kött och grönsaker. Så höll sig dietister överens i 350 år. Och det fungerade och de som struntade i råden och hade råd att äta vitt socker och vitt mjöl dog oftast,(ex flera av Sveriges kungar)en plågsam död.


Problemet med dagens dietdebatt är att ”grunden” för den är det att en amerikansk forskare 1959 DROG fel slutsatser när han lade ihop ett och ett och kom fram till att: FETA MÄNNISKOR har högt kolesterol och de äter fett, alltså måste det vara fettets fel. Men han glömde att göra en riktigt studie, och han bortsåg från en annan lika stor faktor, nämligen att jämte fettet så åt den västerländska människan ÄNNU STÖRRE mängder socker och stärkelse.
Olika forskare tjafsade fram och tillbaka om hur det egentligen var.

1984 bestämde sig ett Amerikanskt medicinföretag att nu var det nog, nu skulle man sälja kolesterolsänkande medicin. Man ”bevisade” att deras medicin sänkte blodfettet (därför måste det vara fettets fel) och då drog deras rapport ”Colesterol” genom världen och skrämde vettet ur befolkningen över hela västvärlden.

IDAG har man BEVISAT genom förfinade mätmetoder och strikta randomiserade studier och experiment att det bara var båg och det finns INGET samband mellan det onda kolesterolet LDL och fett.

Det är socker och kolhydrater/stärkelse som ger det onda kolesterolet. Tvärtom så gör fett att man HÖJER det GODA kolesterolet som skyddar emot det onda.

Dessutom så när man äter fett så skickar bukspottkörteln inte ut något Insulin, som fungerar som kroppens ”sockerpackare” och stoppar in det lite varstans i kroppen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar